TheGinGents

Christophe & Manu

Marketing & events:
Manu Gysels
manu@thegingents.be
+32 (0) 498.57.25.14


Sales & distribution:

Christophe Deprez
christophe@thegingents.be
+32 (0) 477.32.09.97


TheGinGents v.o.f.

(Maatschappelijke zetel, geen verkooppunt)
Bonten Osstraat 35A
3128 Baal (Tremelo)
BE0631.765.057

Mechelen

Mechelse ondernemers Christophe Deprez en Manu Gysels, twee sterkhouders van Mechelen Leeft en lid van de Ronde Tafel Mechelen,  hebben de Mr. Gin gecreëerd. “Mr. Gin is ontstaan uit pure vriendschap en liefde voor een stad”, zegt Christophe Deprez. “Het verhaal van Mr. Gin is een eerbetoon aan alle rijkdom die Mechelen te bieden heeft, waarvan vriendschap de meest onschatbare in waarde is. Mechelen is een stad die floreert, waar een klimaat heerst voor ondernemers met nieuwe frisse ideeën en waar het bloeiende verenigingsleven op volle toeren draait. Vanuit zo’n bruisende vereniging, Ronde Tafel Mechelen, is het verhaal van Mr. Gin begonnen.”


Ronde Tafel

Manu Gysels en Christophe Deprez zetten zich al jaren voor Ronde Tafel Mechelen, en er ontstond een hechte vriendschap. Hun vakgebieden zijn heel verschillend – Manu werkt in de marketing- en reclamewereld en Christophe is een door de wol geverfde ondernemer – maar de passie voor lekker eten en drinken bracht hen samen.

Nog voor er sprake was van een hype was gin tonic reeds hun favoriete drankje. Experimenteren met tonics en bijpassende botanicals werd een volwaardige hobby en Manu geeft intussen zelfs professionele tastings aan groepen.


Mr. Gin

Een jaar geleden ontstond het idee om zelf een gin te ontwikkelen. Toen Manu en Christophe via een gemeenschappelijke kennis in contact kwamen met een aromaspecialist kwam alles in een stroomversnelling. Met drie gingen ze op zoek naar botanicals en smaken met een Mechelse insteek. De link met de rozentuin in het Mechelse Vrijbroekpark was al snel gelegd. Een klaproos met maanzaad zou de inspiratie worden voor het smakenpalet.

De Mr. Gin Original (37,5% alc. vol) werd verder verrijkt met jeneverbes, klaproos, maanzaad, venkel, koriander, citrus en nog een aantal andere botanicals. Zo ontstond een florale gin met een aangename citrus-afdronk. Voor de Mr. gin London Dry gingen we nog een stapje verder, met als resultaat een zeer complexe maar volle smaak. De mixer (tonic) die Mr. Gin optimaal op smaak brengt, is een Fever Tree indian tonic (of als je de smaak van de gin extra wenst te laten floreren: de light versie van Fever Tree). Voor een perfect-served Mr. Gin voegen de kenners nog jeneverbes of koriander toe. Een venkelstengel of een zeste van appelsien/limoen passen eveneens perfect.


Het label

Het label verwijst naar Mechelen, met de maan en maanzaad als knipoog naar de maneblusser, de gentlemen’s hat als link naar de Ronde Tafel Mechelen en het gebruik van roze (Mr. Gin Original) als verwijzing naar de klaproos. De bekende Mechelse stadsgids Erik Vekemans werkte mee aan het label van de eerste gin. De London Dry versie kreeg een visuele knipoog van de original.


Lancering

Op vrijdag 29 mei 2015 werd de Mr. Gin officieel op het grote publiek losgelaten tijdens Mechelen Leeft – editie 2015. Manu en Christophe schonken tijdens dit event hun eerste flessen… De volledige opbrengst van de gin die op deze avond werd geschonken, ging integraal & rechtstreeks naar het goede doel.


De toekomst

TheGinGents staan niet stil: een jaar na de lancering (29 mei 2015) van Mr. Gin Original werd de London Dry versie los gelaten op de fans. Niet alleen de gin is belangrijk, ook de manier waarop alles wordt geschonken en gepresenteerd. Daarom hebben TheGinGents zich ook toegelegd op deze ervaring. TheGinGents werden officieel invoerder en verdeler van Vinturi Barware tools: beluchters en schenksystemen voor spirits (en wijnen).

THEGINGENTS OP UW EVENT?

Makkelijker dan u denkt!

Vraag een vrijblijvende offerte

Pin It on Pinterest

Share This